Voor Jan (1953) stond het al heel vroeg vast dat hij de autobranche zou ingaan. Via de bekende structuur van het Leerlingwezen werden de theoretische en praktische vaardigheden uitgebreid. Hierna volgde hij een avondstudie voor leraar motorvoertuigen techniek bij het NGLOB.

Vrij snel na de aanvang van de studie ging hij het onderwijs in waar hij de theorie direct kon toepassen. Gedurende een aantal jaren was hij daarna verbonden aan het “Branche Examen Centrum” te Voorschoten.

Vervolgens trad hij als trainer in dienst bij de Nimag B.V., een onderdeel van Louwman en Parqui. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de technische trainingen voor medewerkers van de Suzuki autodealers.

Na de oprichting van Chrysler Import Holland kreeg hij eveneens de verantwoordelijkheid voor de technische trainingen van Chrysler  en Jeep.

Met de verzelfstandiging van Chrysler Import Holland koos hij definitief voor de merken Chrysler en Jeep. Deze keuze leidde er toe dat hij Nederland verliet en uiteindelijk vanuit Zwitserland, voor heel Europa, de technische trainingen voor deze automerken, ging co÷rdineren, ontwikkelen en uitvoeren.
(train de trainer programma)

Begin 2003 is hij teruggekeerd naar Nederland en heeft het eigen bedrijf           Scoop Automotive opgericht.Onder deze vlag verzorgt hij het volledige traject van technische trainingen.In de nabije toekomst worden daar ook niet technische trainingen aantoegevoegd.

Enthousiasme, gedegen kennis en een ruime ervaring als
nationaal / internationaal trainer maken van Jan de trainer die hij is.